Kultur og natur i Tysklands midte. 5 Dage.                                                      

Eisenach. Ligger ved den nordvestlige udkant af Thüringer Wald midt mellem fire dale. Højt oppe på bjerget over Eisenach troner byens bedst kendte vartegn, den historiske Wartburg. Siden 1999 har den været UNESCO-verdenskulturarv. Eisenach er også byen, hvor den verdensberømte komponist Johann Sebastian Bach blev født. Bachhaus bærer i dag vidnesbyrd om hans liv og værk. Besøger man museet, kan man i husets Instrumentensaal opleve musikalske live-optrædener med karakteristiske, originale tangentinstrumenter.
rejse med ”fuldpension”    I Luthers Wartburg by Eisenach.

1. dag: Afrejse fra Danmark via Hamburg til Eisenach. Hvor vi er først på aften, Guiden tager imod os ved ankomst. Efter indkvartering og velkomstdrink serveres aftensmad på hotellet. Tur ca. 650 km.                      

2. dag: Kører vi til ”Drageslugten” i udkanten af Eisenach. ”Drageslugten” er et sjældent naturfænomen. For enden af ”Drageslugten” serveres en ”Dragebitter” Herfra kører vi få min hen til kæmpeborgen ”Wartburg”, som i lange perioder var beboet af Martin Luther. Wartburg har i DDR-tiden lagt navn til en bilmodel af samme navn. Ved Wartburg stiger vi om i minibusser, som kører os op til borgen. Vi får en rundvisning på borgen og efterfølgende spises middag i borgens restaurant. Vi er tilbage på hotellet ca. kl. 14.30. Her vil der blive tid til at kigge på byen Eisenach på egen hånd. Aftensmad kl. 18.00 tur ca. 6 km.                                                                    

3. dag: Besøg i ”Hainich-Nationalpark” hvor vi kan opleve en såkaldt ”Baumkronenpfad” der oversat betyder ”Trætop vandring” på gangsikre stier i toppen af de høje træer med udsigt over den smukke natur fra oven.

der er elevator op og ned. Herefter kører vi til middelalderbyen Muhlhausen hvor vi spiser frokost. Her bliver der lejlighed til at gå på den gamle bymur. Vi fortsætter til Tysklands Midtpunkt hvor vi sammen med 1 snaps får udleveret et Midtpunktscertifikat. Samme sted ligger offermosen som er Tysklands ældste frilandsmuseum, her servers brød bagt i stenovne og hertil pålæg, kaffe. Tilbage til hotellet ca. kl. 17.00 og aftensmad kl. 18.00. Tur ca. 90 km. 

4. dag: Besøger vi en af thuringens allerstørste attraktioner "Elebnisbergwerk Merkers" med en facinerende krystalgrotte med saltkrystaller. Vi bliver iført hjelm med lys og vi tager elevator ned i minegrotten, Krystalgrotten er kæmpestor, hernede forgår transporten med køretøjer. Efter besøget i grotten serveres der frokost i en nærliggende restaurant. Tilbage i Eisenach hen af eftermiddagen. Aftensmad på hotellet kl. 18.00. Tur. ca. 65 km.

5. dag: Efter morgenmaden starter vi hjemturen igennem det tyske landskab til Danmark, med hjemkomst ca. kl. 22.00.
Tur ca. 650 km.

Rejse E. I turen inkluderer.

Kørsel i moderne bus,  Færge,   4 x Overnatning,  4 x morgenmad,  4 x Aftensmad,   1 x velkomstdrink,  3 x frokost,   1 x eftermiddagskaffe,   3 x dagsudflugter inkl. billetter til Wartburg, trætopvandring,   Tysklands midtpunkt m. Midtpunktcertifikat og med 1 snaps,   Tysklands ældste frilandsmuseum, og Erlebnisbergwerk Merkers.  Dansktalende Guide. m.m.