Husum. Friedrichstadt, Fohr og Lybeck .  4 dage

Husum. Lige syd for grænsen i det gamle danske land Schleswig-Holstein ligger oplevelserne og venter på vores besøg. Med udgangspunkt fra vores hotel i Husum tager vi på opdagelse i det flade marskland med floden Eider, Eiderdæmningen, ”Den grønne Ø” Föhr, den fantastiske Nord-Ostsee-Kanal, for ikke at tale om byen Friedrichstadt som er en idyllisk og historisk perle. En spændende lille by, grundlagt af ”hollandske religionsflygtninge” er et besøg værd og som vil overraske førstegangsbesøgende. De hollandske indvandrere byggede det meste af byen, og det centrale torv er flankeret af deres smukke gavlhuse. Det er også en gammel dansk by, men kaldes dog for ’Lille Amsterdam’ da byen gennemløbes af mange kanaler og dem skal vi opleve på en ’Grachtenrund-fahrt’.

1. dag. Afrejse tidelig formiddag fra Sjælland via Storebælt Broen gennem Fyn mod Tønder hvor vi har et ophold til frokosten, der blive også lidt tid til at gå på opdagelse i byen inden vi fortsætter til Tyskland. Vi fortsætter til Tønder hvor der bliver et par timer på egen hånd og mulighed for at spise frokost. Herefter til grænsen hvor der gøres et lille ophold. inden vi fortsætter til vort hotel i Husum. Aftensmad på hotellet. 

2. dag. Efter morgenmaden kører vi en kort rundtur i Husum by, inden vi tager på oplevelse i marsklandet. Vi ser på Eidersperrwek (Eiderdæmningen) ud mod Tyske bugt. Derfra kører vi til den gamle handelsby Tönning. Med ophold på egen hånd og mulighed for frokost. Om eftermiddagen ser vi nærmere på byen Friedrichstadt og vi slutter af med en sejltur på kanalerne. Aftensmad på hotellet.

3. dag. Efter morgenmaden kører vi til Dagebüll hvor vi skal med færgen (uden bus) kl. 10.40 til Föhr ”Den grønne ø”. Når vi ankommer til øen er der tid på egen hånd i Wyk, her er der et stort udvalg af restauranter, caféer og butikker. Efter frokost står den lokale ”bus” og dansktalende guide klar til at tage os med på en spændende rundtur. Rundturen varer ca. 2 timer. Retur med færgen kl. 15.15 og derefter hjem til vores hotel. Aftensmad på hotellet.


4. dag. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til Lubeck hvor vi skal opleve den smukke By, Lübeck, alle hansestæders dronning, blev grundlagt i 1143 som den første „vesterlandske by ved østersøkysten“. Det vidunderlige bybillede er stadig præget af middelalderlig stemning og kulturhistoriske seværdigheder såsom Holstentor, der står som minde om byens berømte fortid som fri rigs- og hansestad. Sidst på eftermiddagen sætter vi kurs mod Heiligenhafen hvor vi spiser aftensmad, herefter fortsætter vi til Border Shoppen hvor vi gør vores indkøb. derefter med færgen, fra Puttgarden til Rødby. 


I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, Færge, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 1 x Frokost i Tønder, 1 x Færgeoverfart til Fuhr, 1 x Udflugt i Marsklandet / Eiderdæmmingen / Tønning, 1 x Frokost på Fuhr, 1 x Kanalrundfart i Friedrichstadt, 1 x Aftensmad på hjemtur, 1 x Kaffe i bussen på ud og hjemtur. Dansktalende Guide.