Nordjylland Mors.   4 dage.

4 dags tur til Vestjylland. Danmark er et yderst populært rejsemål verden over, men også for os danskere. Vi er faktisk helt vilde med at rejse i Danmark. Og det siger næsten sig selv, for vi bor i et smukt og dejligt land med kyster, klitter, og et væld af skønne øer og havnebyer, der byder på masser af hygge, og rig historie. De danske landskaber betyder af gode grunde noget helt særligt for os danskere. At rejse i sit eget land, hvor man kender sproget, kulturen – og ikke mindst maden – er ikke bare trygt, roligt og nemt. Det er ferie, oplevelser og fællesskab når vi sammen er afsted på busture i Danmark.                                                                                                                                                                                                                                  I Nordjylland er det muligt at nyde skøn natur, spændende kulturoplevelser, hyggelige byer og lækre lokale fødevarer. Vi kommer også rundt til mange naturskønne områder og hyggelige byer. Vi besøger Thorupstrand, der er blevet kendt i hele landet fra tv-serien om ”Gutterne på kutterne”. Det vestlige Jylland med Mors og blomsterparken Jesperhus besøges.

1 Dag. Afgang fra Tømmerup 07.00, Fårevejle 07.30, Holbæk 07.55, Vipperød 08.10 og Tølløse 08.25 og Ringsted kl. 08.55. Herefter videre over Fyn hvor vi holder en lille morgenmads pause i bussen, herefter kører vi til Mønsted, hvor vi spiser en let frokost ved ankomsten. Mønsted verdens største kalkgruber. Der venter jer en helt unik oplevelse. Gå på opdagelse i de smukke grube gange, som minearbejderne hakkede ud med håndkraft. I gruberne er temperaturen 8° C året rundt, så husk godt fodtøj og varmt tøj – også selvom solen skinner udenfor. Vi høre lidt om Kalkværket historie og dens udstillinger, som kan ses i museum. Herefter til vort hotel, hvor aftensmad venter. 

2. Dag. Efter morgenmaden kører vi via Vestervig Kirke til Hanstholm, hvor der under 2 verdenskrig blev opført den stærkeste tyske fæstning i Danmark. Det store batteri, som nu udgør en del af museums center i Hanstholm.

På en tur rundt i terrænet omkring museumsbunkeren fortælles historien om fæstningen. Vi oplever en tur med museumstoget, hvor vi passer et batteri og gennem en af de store ammunitions bunkere og en af bunkerne til en 38 cm kanon. Vi spiser frokost i Hanstholm. Herefter skal vi opleve en autentisk og ægte naturhavn, hvorfra der drives skånsomt fiskeri. Fiskerlejet Thorupstrand er først og fremmest kendt for de klinkbyggede havbåde, der trækkes helt op på stranden når fangsterne skal landes. kutterne kan klare brændingen og holde til at blive trukket ind og ud fra den åbne strand. På trods af de relativt få skibe er Thorupstrand alligevel Nordeuropas største kystlandingsplads. Bådene kommer hjem fra fiskeri hen på eftermiddagen – og slæbes op på stranden ved hjælp af en traktor. Herefter til Hotellet og aftensmad.

3. dag: Efter morgenmaden går turen til Jesperhus gennem det smukke Mors. Skandinaviens største blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr. Vi spiser frokost i Jesperhus. Midt på eftermiddagen kører vi tilbage mod Thisted hvor vi gør ophold i et par timer, byen har alt, hvad du har brug for. Masser af specialbutikker, tøjforretninger, kædeforretninger og dagligvarebutikker, hyggelige caféer og restauranter, Efter besøget tilbage til hotellet.

4. Dag: Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Spøttrup Borg som er Danmarks bedst bevarede Middelalderborg. Bygningerne er fra starten af 1500-tallet og fremstår som det bedste eksempel på, hvor man indretter en herrebolig til forsvar i senmiddelalderen. Her kan vi gå på opdagelse i en ægte borg med voldgrave, borgtårne, riddersal, kirkerum og alt det, der høre  middelalderen til. Borgens tykke mure og dens mange forsvarsforanstaltninger giver et unikt indblik i periodens forsvarsteknikker og i det daglige liv på borgen. Rundt om borgen ligger en beskyttende vold som er ca. 9 meter høj. Til borgen høre også en stor smuk park til. Efter besøget spiser vi vores medbragte madpakke, inden vi fortsætter mod Fyn, hvor vi spiser aftensmad.


I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning, 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 1 x Let frokost v. ankomst, 1 x Frokost, 1 x Kaffe i bussen på hjemtur.            lokal Guide på udflugterne.