Stockholm.   5 Dage.                                                                         

Stockholm en perle blandt Skandinaviens hovedstæder. På vores vej til Stockholm skal vi med færgen Helsingør-Helsingborg og derefter kører vi gennem de flotteste landskaber med vidtstrakte skove og de skønneste søer, f. eks. den berømte Vættern. Vi kører videre mod Stockholm, som er et rigtigt godt bud på en skandinavisk storbyoplevelse. Byen er en af de smukkeste og mest særprægede af verdens hovedstæder Kun få kilometer uden for hovedstaden ligger den naturskønne skærgård, som byder på de 14 øer og holme, (som er forbundet med 57 broer) dig velkommen og glæder sig til at vise sine herligheder frem. Stockholm har mange kulturelle tilbud, museer, smukke parker, fantastiske bygninger og hyggeligt gågademiljø.
På byrundturen oplever vi Stockholms berømte og charmerende gamle bydel, Gamla Stan, vagtskiftet ved Stockholms Slot og Vasa museet.

1. dag: Afgang tidlig mod Helsingør hvor vi skal med færgen til Helsingborg. Og vi fortsætter mod Jønkøping og videre langs med søen Vætteren forbi Norrkøping til Stockholm. Der holdes pause med passende mellemrum, bl.a. ved søen, hvor vi spiser frokost. Vi ankommer til vort hotel først på aften.

2. dag: Efter morgenmaden kører vi byrundtur i Stockholm, der spreder sig ud over 14 øer forbundet med broer. På rundturen i Stockholm passere vi bl.a. Stadshuset, Sergels Torv, Koncerthuset og Oluf Palme Gatan, herefter til Djurgården, vi besøgerVasa Museet. Herefter kører vi til kongeslottet hvor der bliver mulighed for at se vagtskiftet med heste og fuld musik kl. 12. Herefter bliver der en kort byrundtur til fods i den gamle bydel, her ser vi de smukke gamle middelalderlige huse, der omgiver stortorvet, her blev 82 af Stockholms ledende personer halshugget efter ordrer fra den danske konge Christian den anden. Vi ser også Storkyrkan, Tyska Kirkan og herefter til gågaden, hvor resten af dagen er til shopping.

3. dag: Efter morgenmaden besøger vi Skansen, Sveriges største turistattraktion med mere end 1,3 mill. besøgende hvert år. Gæster kommer fra hele verden for at se den unikke samling af ca. 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort, med håndværkere og beboere i tidens klæder. Her findes også en udstilling med Skandinaviens vilde dyr og eksotiske fauna i Aguarium. Skansen har også sin egen koncertscene, og her er der forskellig underholdninger med folkedans, artister og musik, et glasworkshop, kunstværksteder, cafeer, restauranter og butikker. 

4. dag: Efter morgenmaden køer vi ind til Stockholm hvor vi skal på en lille sejltur gennem den smukke skærgården, hvor vi skal besøge Kongehuset sommer residens Drottningholm slot, beliggende uden for Stockholm, det er det bedst bevarede kongeslot i Sverige. Slottet blev påbegyndt i 1662, og ligger i en fantastisk smuk slotspark. Vi går en guidet tur gennem slottet og ser de mange herligheder, efter endt besøg kører vi med bussen tilbage til Stockholm og vort hotel. 

5. dag: Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører ad samme rute som på udrejsen, (frokost samme sted) tilbage Helsingborg hvor vi skal med færgen ca. kl. 19.30 hjemkomst sidst på aften.

I turen Inkluderer.  Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 4 x Frokost. 2 x Udflugt med besøg i Glasværk, Kalmar slot, Borgholm slot, Himmelsberga Museum og Bosjokloster.  Dansktalende Guide.