Rügen. Tysklands smukkeste ø.  4-dages rejse med ”all inclusive” program.

Rügen er Tyskland største Ø, som indtil 1989 var delvis lukket land for den vestlige verden. Oplev denne dejlige ø, som byder på en enestående natur. Her er alt: stejle kridtklinter og gamle landsbyer. Vi besøger øen fra nord til syd og fra øst til vest. Hitlers store hotel-kompleks med plads til ca. 20.000 mennesker. Byggeriet blev aldrig færdigt, men står i dag som et minde om den forgangne tid. Vi besøger flere af Østersøkystens badebyer, som ligger som perler på en snor. Den hvide by Puttbus med stjernepladsen. Mod nord Kap Arkona. Tur til den Gamle Hansestad Stralsund, med byvandring og shopping-mulighed. Kort sagt Rugen ligger smukt placeret i Østersøen.
                         

Dag 1. Afrejse fra Danmark via Rostock til vort hotel, hvor guiden tager imod os med en velkomstdrink Efter aftensmaden er der tid til at opleve i den smukke by.                                                                                            

Dag 2. Efter morgenmaden kører vi via den nye bro til Rügen hvor første besøg er ved verdens største feriekompleks – den 4,5 km. lange bygning: ”Der Koloss von Rügen” i Prora som indeholder 10.000 stk. 2-sengs værelser med en kapacitet på 20.000 overnatninger. Denne kæmpebygning direkte til stranden, blev opført af Hitlers nazister fra 1936 til 1939 og skulle tjene som feriebolig for de tyske soldater. Ved krigens udbrud stoppede byggeriet og bygningen har med enkelte undtagelser stået tom siden opførslen. I dag findes der museer og udstillinger i bygningen. Vi har mulighed for at besøge museet. Fra Prora fortsættes et kort stykke til ”Naturpark Rügen” hvor gæsterne kan opleve Tysklands nyeste og største ”Trætopvandring” på sikkre stier og fra en udsigtsplatform 26 m oppe i toppen af træerne med en fantastisk udsigt over skov og hav.

Efterfølgende serveres frokost i restaurant ”Boomhus”. Turen fortsætter til ”Nationalpark-Zentrum Rügen” hvor vi kan nyde udsigten til de hvide kridtskrænter fra udsigtsplatformen ”Königstuhl”. Her findes også forskellige udstillinger. Inden tilbageturen til Stralsund serveres eftermiddagskaffe med kage. Aftensmad på hotellet.

Dag 3.  Denne dag starter med en lille bytur fra hotellet til havnen. Herfra sejler vi med ”Weisse Flotte” bl.a. til den nybyggede bro mellem Stralsund og Rügen. Sejlturen ender ved det berømte og tidligere skoleskib ”Gorch Fock 1” der blev bygget i 1933. Skibet er 82m langt, 37 m højt og benytter et sejlareal på 1.800 m². Efter besøget på ”Gorch Fock 1” spadserer deltagerne et kort stykke til det store nye akvarium ”Ozeaneum” hvor alle slags fisk, blæksprutter og meget andet fra de nordlige have kan opleves. Frokosten serveres i ”Ozeaneum”s restaurant. Resten af eftermiddagen kan vi anvende til lidt Shopping eller afslapning. Aftensmad på hotellet.

Dag 4.  Efter morgenmaden starter hjemturen til Danmark. Via den gamle landevej mellem Rostock og Stralsund: Eventuelt Ravsliberiet "Ostsee-Schmuck" i Ribnitz-Damgarten og "Karls Bondegård" i Rövershagen.        

Rejse O.  I turen Inkluderer. Kørsel i moderne bus, Færge, 3 x Overnatning, 3 x morgenmad,  3 x Aftensmad, m. 1 stk. valgfri drikkevare til aftensmad, 1 x Velkomstdrink, 2 x Frokost m. 1 stk. valgfri drikkevare, 1 x Eftermiddagskaffe, 2 x Dagsudflugter med besøg på "Kønigstuhl" og "Trætopvandring". Og besøg på skoleskibet "Gorch Fock", og akvariet "Ozeaneum", vi besøger udsigtsbroen i "Sellin" 1 x Sightseeingtur i Stralsund. Dansktalende Guide.