Sønderjylland Manø.  og Sort Sol.   3 dage

3 dags tur til Sønderjylland og Marsklandet hvor vi skal opleve sort sol. Som ved et trylleslag letter stærene, de kommer fra alle 4 verdenshjørner – den ene flok efter den anden. Enorme flokke bølger hen over himmelrummet. Flokke på op til 250.000 fugle flyver, som om de kan koordinere deres flyvning perfekt. I løbet af 20 minutter opføres ”Sort Sol” og helt utrolige formationer ses på himlen. Det kan ikke beskrives i ord eller billeder, det skal ses, det er en oplevelse, man aldrig glemmer. Lige så pludselig, som det hele startede, er det forbi igen. Stærene har sat sig til ro i tagrørene, nu venter de på, at det bliver lyst igen. Hvad enten man vil opleve marsken, de store fugletræk eller fornemme tidevandets unikke rytme ved Højer Sluse og Ballum Sluse, får man naturoplevelse i særklasse. Og så kan man jo kombinere det med at opleve masser af andre seværdigheder bl.a. besøger vi den gamle købstad Ribe og dens Domkirke samt ophold i Tønder og grænsehandel. m.m.  

1. dag: Afrejse Sjælland via Storebælts broen, over Fyn og ned gennem Jylland til Tønder. Her gør vi et ophold, hvor vi går på opdagelse i den smukke by. Tønder blev velhavende hvad byens mange smukke huse vidner om. Byens hoved strøg med de karakteristiske gavlvendte huse og de maleriske brostensbelagte små gader har bevaret byens unikke præg, selvom Tønder i dag er en moderne handelsby. Efter en 3 timers pause fortsætter vi over grænsen ved Suderlugum, hvor vi kan gøre vores indkøb. Herefter fortsætter vi langs Marsken og dens natur, og snart er vi fremme ved vort hotel hvor vi spiser aftensmad. 

2. dag. Efter morgenmad kører vi mod Mandø. Det sker helt på tidevandets præmisser, idet man kun ved lavvande kan køre til og fra øen. Vi når til byen Vester Vedsted, hvor vi skifter vores bus ud med traktor-bussen. Turen over vadehavet er en helt unik oplevelse. Turen varer ca. 45 minutter. Vi går en lille rundtur i den lille by. Herefter spiser vi frokost på den gamle skole. Vi forlader Mandø igen, inden tidevandet stiger. På hotellet sidst på eftermiddagen.

3. dag: Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Ribe. Med sin fornemme status som Danmarks ældste by, tilbyder Ribe en helt enestående atmosfære. Kun få steder i landet finder man som her en så velbevaret middelalderlig bykerne med brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse og en storslået domkirke i centrum. Overalt i Ribe finder man også detaljer, som de fleste andre byer har mistet for længst. En vandring gennem den gamle bydel, er en vandring tilbage i tiden. En stor del af byens smukke bygninger kan kædes sammen med berømte personer og perioder i byens tusindårige historie, hvilket bl.a. de mange mindetavler vidner om. Efter besøget i Ribe fortsætter vi mod Fyn og Sjælland. Hjemkomst først på aftenen.

Vi skal opleve Sort Sol på 1 eller 2 dagen. Vi oplever Danmarks vildeste naturfænomen, når landets absolut største stæreflokke ”danser” over marsken og i nationalpark Vadehavet. Det foregår hvert forår og efterår, når stærene samles for at ”tanke op” , så de bliver i stand til at gennemføre. Det krævende træk og yngleperioden. Sort Sol. Det kan ikke beskrives. Det skal bare opleves. Vi tager forbehold for, at vi måske ikke kan opleve stærene.

Turen kan også opgraderes til 4 dage.


I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 2 x Overnatning, 2 x Aftensmad, 2 x Morgenmad, 1 x Let frokost v. ankomst, 1 x Frokost, 1 x Kaffe i bussen på hjemtur.            lokal Guide på udflugterne.