Jylland & Samsø.  4 dage

Samsø og havet omkring øen indbyder til en vidunderlig blanding af dyb afslapning i rolige omgivelser Samsø har en størrelse på 114 km2, og på dette areal findes en ubeskriveligt smuk og meget afvekslende natur, der byder på mange oplevelser. På øen ligger en perlerække af hyggelige landsbyer – i alt 22 større eller mindre med hvert sit særpræg og charme. De opleves bedst ved en stille slentretur gennem de krogede gader, så man når at få alle de fine detaljer med. Den Gamle By i Århus- intet mindre. Den Gamle By består af 75 historiske huse fra 24 byer over hele Danmark, og er et levende billede af livet, som det var engang. Her kan du møde fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener, dufte deres haver. Museet fortæller danmarkshistorien fra Christian IVs tid - over H. C. Andersen - og helt op til 1974. 

1. dag.  Afrejse fra Sjælland via Storebælt Broen over Fyn og videre mod Kolding hvor vi skal besøge Koldinghus er et kongeslot i Kolding, som blev grundlagt midt i 1200-tallet. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin, inden en langvarig restaurering blev igangsat Her efter fortsætter vi til vort hotel og aftensmad.

2. dag. Efter morgenmaden besøger vi den Gamle By i Aarhus, ved ankomsten skal vi på en guidet rundvisning. Hvor vi får overblik over, hvad en købstad er, og hvordan den adskiller sig fra det omgivende land. Guiden fortæller om byens handel og håndværk, om dyrehold og smålandbrug og om de store sociale forskelle i 1800-tallet. Under rundvisningen oplever vi et levende museum her møder vi mennesker, der forestiller at leve i en anden tid. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Du er velkommen til at stoppe op og snakke med dem, og måske kan du blive sat til at hente vand ved brønden eller bære affald ud på møddingen.

3. dag: Efter morgenmaden kører vi direkte mod Hou, hvor vi skal sejle til Sælvig på samsø. Ved ankomsten til samsø bliver vi modtaget på kajen af vor lokale guide, der på hele turen vil vise os rundt på øen. Lige fra Laushage fyr på Samsøs syd spis, til Nordby, den nordligste by af øen.

Her skal vi bl.a. se Danmarks mest fotograferede gadekær og det kendte klokketårn. Vi skal også se Danmarks smalleste sted, ved Stavns fjord, hvor øen kun er 500 meter bred. Vi besøger også en gårdbutik med lækre uldvare mm. Derefter besøg i Ballen med et hyggeligt havnemiljø og den gamle købmandshandel. Midt på dagen spiser vi frokost på Samsøs gamle Bryghus. Sidst på eftermiddagen kører vi til færgen i Sælvig og sejler til Hou, herfra til vort Hotel hvor aftensmaden venter os. 

4. dag. Efter morgenmaden pakker vi bussen, og kører til Silkeborg som ligger i skønne omgivelser, her skal vi ud at sejle på de smukke søer, med Hjejlen eller én af de øvrige både. Her sænke roen sig over dig, medens du hører lyden af maskinen, der arbejder medens båden sejler stille og roligt af sted, fordyb dig i dine tanker, medens du nyder den ualmindelig smukke natur på Silkeborg -søerne. Hjejlen er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper i drift. Den sejler dagligt fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til den lille stationsby Laven. Sejltiden fra Silkeborg til Himmelbjerget er 1 time og 15 minutter. Herefter kører vi mod Fyn, hvor vi spiser aftensmad. Hjemk. først på aften.

I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 1 x Frokost i den gamle by, 1 x Frokost på Samsø, 1 x Indgang til Den Gamle By, 1 x Indgang til Kolding Hus, 1 x Sejltur på Silkeborg søen, 1 x Aftensmad på hjemtur, 1 x Kaffe i bussen på ud og hjemtur. Dansktalende Guide. Dette udkast er kun et forslag.