Harzen.  Nordtysklands smukke natur.  5 dage.
Harzen er et område med bjerge, skov og søer kun få timers kørsel fra Danmark. Her er natur og kulturhistorie for alle pengene. Vi bor i byen Braunlage. Byen har ca. 6.000 indbyggere og ligger inde midt i Har­zen. Man kan fra byen komme med en lille svævebane til toppen af bjerget Wurmber. Braunlage med sin bindingsværksidyl og floden, som løber igennem byen.  

Dag 1. Afrejse fra Danmark ankomst til vort hotel i Braunlage først på aften hvor vi møder vores guide og nyder en velkomstdrink inden aftensmad.  

Dag 2. Efter morgenmaden kører vi til den smukke by Wernigerode, hvor vi stiger om i det berømte gamle damplokomotiv HSB der kører på smalsporsbane op til toppen af Harzen højeste bjerg ”Brocken” på 1142 meter. Køreturen inklusiv diverse stop undervejs varer lidt over 1 time. Vel ankommet til toppen af Brocken venter der en lækker frokost. Der vil være adgang til udsigtstårnet på toppen af ”Brocken”. Tilbageturen ned ad bjerget til byen Schierke foregår i behagelige overdækkede hestevogne med polstrede sæder. Turen gennem den smukke natur varer knap 2 timer og undervejs serveres en specialitet fra Harzen. Hestevognsturen ender direkte ved en café i Schierke hvor eftermiddagskaffen med kage serveres. Tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, aftensmad på hotellet. 


Dag 3. Efter morgenmaden er første besøg i Kräuterlikørfabrikken. ”Schierker Feuerstein” hvor vi får en rundvisning, gave og smagsprøve. Herefter fortsættes over Tysklands højeste dæmning som vi får lejlighed til at beskue. Turen fortsætter til Harzens smukkeste dal, Bodetal, hvor vi kører op til den kendte”Hexentanzplatz” hvorfra den enestående udsigt over Bodetal kan nydes. Frokost serveres i udsigtsrestauranten. Her tilbydes nu en dobbelttur med Thale kabinesvævebane. Fra Hexentanzplatz køres til Westernbyen ”Pullman City Harz” og her serveres eftermiddagskaffe med kage i cowboycaféen ”Big Moose Saloon”. Efter kaffen overværer vi et ”Buffalo Bill Wild West Show” inden turen går tilbage til hotellet og aftensmad. 

Dag 4. Første besøg om formiddagen er i Bad Harzburg hvor vi besøger det nyindrettede "Baumwipfelpfad" som er en trætopvandring på gangsikre områder. Herefter fortsætter til markedspladsen i Goslar hvor vi bl.a. ser og hører det smukke klokkespil. Frokosten serveres i en hyggelig restaurant i centrum af Goslar. Efter frokost er der tid til "Stadtbummel" i den smukke by. Ønsker nogle af os i stedet at besøge Kejserslottet vil dette være muligt. Hen på eftermiddagen forlader vi Goslar og kører til en café ved Oker søen hvor der serveres kaffe og Tyskland største flødekage. Herfra til hotellet og aftensmad.                                                                                                  

Dag 5. Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Danmark.

Rejse HA.  I turen Inkluderer. Kørsel i moderne bus, Færge, 4 x Overnatning, 4 x Morgenmad, 4 x Aftensmad, 1 x Velkomstdrink, 3 x Frokost, 3 x Eftermiddagskaffe, 3 x Dagsudflugter med besøg på Krauterlikør Fabrik m. smagsprøver og gave, 1 x Togture m. Veterantog til og fra Brocken, 1 x Trætopvandring, 1 x Sightseeingtur i Goslar m. Bytoget, 1 x Besøg i Kongeriget Romkerhall, 1 x Svævebane og 1 x Besøg i Westernbyen Pullman City Harz inkl show.  Dansktalende Guide. m.m.