Kalmar / Øland.   4 Dage.                                                                         

Ölands skønne natur. Sverige kan bryste sig af en fantastisk natur, som vi danskere ikke altid har øje for. Måske på grund af historien, hvor de to nordiske søsterlande ikke altid har været som kærlige søstre! Det vil denne rejse til Småland give et indblik i under et besøg i Kalmar, som ud over at være en smuk by med mange seværdigheder også var det sted, hvor Kalmarunionen i 1397 blev stadfæstet under Margrethe den 1., hvilket medførte en mere end 100 år lang sammenlægning af Danmark, Sverige og Norge. Men uanset historiske tvister er Sverige et usædvanlig smukt land. Det vil du opleve, når du besøger de herligheder, der findes på Öland – den aflange ø ud for Sveriges sydlige østkyst.

1. dag: Efter opsamling kører vi via Øresundsbroen til Sverige. På vej østover passerer vi bl.a. Hässleholm og kommer til Kristianstad, hvor medbragt frokost nydes. Derefter kigger vi lidt nærmere på den gamle fæstningsby, anlagt i 1614 af Christian IV. Efter opholdet går turen videre til Kalmar. Aftensmad på hotellet. Afrejse fra Danmark via Berlin til Bad Langensalza og vort hotel hvor og aftensmad. vi er der først på aften, Guiden tager imod os ved ankomst. 

2. dag: Kalmar Slot og og Gamla Stan. Efter morgenmaden. Besøger vi Kalmar Slot, som man nok kender bedst fra Kalmarunionen mellem Danmark, Norge og Sverige, som blev indgået her på slottet i 1397 under ledelse af dronning Margrethe I. Slottet har flotte rum med vægpaneler og loft malerier, ligesom man bl.a. kan se riddersal, fangerum og slotskirken. Fælles frokost i Kalmar, inden vi om eftermiddagen skal besøge Kalmars Domkirke. Omkring kirken breder byens forretningscentrum sig, ligesom man kan se rester af de gamle bastioner. I Gamla Stan kan man se de mange velbevarede træhuse fra 1600-tallet, som ingen anden by i Sydsverige har lige så mange af. Aftentur til et glasværk, hvor vi skal opleve ”Hyttsill”. Når glasblæserne var færdige med dagens arbejde, brugte man varmen fra ovnene til madlavning. Vi sidder i det lune glasværksted og får serveret et typisk lokalt aftensmåltid. En troubadour underholder imens. Vi oplever en glaspuster, her kan købe svensk glaskunst med hjem.

3. dag. Udflugt til Øland. Efter morgenmaden. Dagens udflugt går til den nordlige del af Øland. Der bliver ophold ved Borgholm Slotsruin, det blev forvandlet fra slot til ruin ved en brand i 1806. De nuværende ruiner stammer fra et renæssanceslot fra 1569. Slotsgården bruges jævnligt til f.eks. store sommerkoncerter. Fra slotsbaken har man en meget smuk udsigt over Kalmarsund. Frokosten får vi serveret undervejs. På nord øen findes også en del ”Rauker” – som er partier af kalkstensklippen, som har modstået havets konstante nedbrydning af kysterne. Derefter besøger vi Himmelsberga Museum, som omfatter en hel landsby - en såkaldt Radby - hvor gårdenes produktionsbygninger ligger med facaden helt ud til gaden. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Bosjökloster. Efter morgenmaden, Starter vi hjemturen med at kører tværs over Skåne, forbi Växjö til Bosjökloster, som er smukt beliggende på en halvø i Ringsjön. Her serveres frokost og der bliver mulighed for at besøge kirken, den flotte park og klosteret. Derefter kører vi via Øresundsbroen til Danmark, til vor respektive afsætnings steder, hvor vi er midt på aftenen.

I turen Inkluderer.  Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 4 x Frokost. 2 x Udflugt med besøg i Glasværk, Kalmar slot, Borgholm slot, Himmelsberga Museum og Bosjokloster.  Dansktalende Guide.