Prag.    5-dages rejse.

Prag (tjekkisk: Praha) er hovedstaden og den største by i Tjekkiet med placering på bredden af floden Moldau Byen har ca.1,2 mio. indbyggere Prags borg blev grundlagt i det 9. århundrede, og omkring denne opstod der et samfund, der hurtigt udviklede sig til byen, Prag blomstrede ikke mindst i det 14. og det 16. århundrede, hvor byen var hovedstad i det tysk-romerske rige. Især byens midte har været udsat for skiftende kulturelle påvirkninger, der blandt andet har efterladt en usædvanlig række af bevaringsværdige bygningsværker opført i varierende arkitektoniske stilarter. Dette forhold har givet byen en plads på UNESCO's Verdens kulturarvs listen fra 1992. Prag kaldes også for Den Gylden Stad og er et særdeles populært rejsemål Byen summer af liv Og har et væld af spændende seværdigheder og tilbyder et rigt kultur og aften liv. 

1. Dag: Efter opsamling kører vi mod Gedser-Rostock hvor vi skal færgen vi kører via Berlin og forbi den gamle kulturby Dresden og hvidere mod Prag. hvor vi ankommer til vort hotel.                                                                      

2. Dag: Efter morgenmad mødes vi ved bussen , hvor vi kører til bagsiden af Prags Borg, hvor guiden tager jer med på byrundtur i Prag her kommer vi forbi størstedelen af Prags seværdigheder. Vi går gennem Borgen over Karlsbroen til den gammel bydel. Undervejs passer vi bla. Europas ældste universitet, Stænder teateret , Tynkirken, Rådhustårnet med det astronomiske ur og den jødiske bydel. Turen giver et godt overblik over byen, det gør det nemmere at finde rundt, efter byrundturen holdes der frokost, herefter har gruppen fri til at gå på opdagelse på egen hånd.          

3. Dag: Efter morgenmad bliver der tid til besøg på byens såkaldte gule marked. Her kan man købe alt, hvad hjertet begærer, resten af dagen fri. Vi mødes igen kl. 18.00 ved Bussen og kører til en uforglemmelig aften som vil give dig en fornemmelse af tjekkiske traditioner. 

I den landskabelige atmosfære i haven eller den fine store hal, hvor du nyder tjekkisk mad, der laves masser af sjov og lære en god del om tjekkerne, deres musik, og dans. Prags bedste folklore show! Der serveres en typisk 3 retters tjekkisk menu, tilberedt på udendørs grill, tjekkiske øl og vine. Velkomstdrinken er en ”Medovina”, en traditionel tjekkisk likør. Middagen bliver serveret på fade og der er flere ting at vælge imellem. Der er vin og øl.

4. Dag:  Efter morgenmaden kører vi mod Karlstejn først kører vi til glasværket i Nizbor, hvor man fremstiller det berømte tjekkiske krystalglas. Her er der rundvisning på fabrikken og der kan købes glas i butikken. Herefter går turen mod den imponerende middelalderborg, Karlstejn, en af de største turistattraktioner uden for Prag. Ved borgens fod ligger den lille by, Karlstejn. Hvor vi spiser frokost, byen har mange butikker, boder og restauranter. På hjemturen følger vi floden Berounka gennem et naturskønt område mod Prag og vort hotel. Vi mødes igen kl.18.00 ved Albatros hvor vi går samlet hen til båden hvor vi skal sejle ca. 2 time, her byder vi på den helt store buffet med kolde og varme retter, samt frugt ost og kage til dessert. Vores guide vil under sejlturen fortælle lidt om de mange spændende bygninger vi sejler forbi og holde et lille foredrag om de sociale forhold, her fortæller vi om tjekkernes levevis bla. barselsordning, skolegang m.m.          

5. Dag:  Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod Rostock hvor vi skal med færgen fra Rostock kl. 17.00, hvis tiden tillader det besøger vi Border Shoppen for toldfri indkøb. 

I turen inkluderer. 

Kørsel i moderne bus, Færge,  4 x Overnatning,  4 x Morgenmad,  4 x Aftensmad,  2 x Frokost,  3 x Dagsudflugter inkl. billetter til Folklore aften, Glasværket i Nizbor, Besøg Middelalderborg Karlstein entre ikke inkl., Aftenstur på floden. Dansktalende Guide.