3                                     Aktiv ferie:  Cesky Raj - Prag.   Forslag, 6-dage. pakket

Prag (tjekkisk: Praha) Vi kombinerer det bedste af det bedste. Vi starter med at tage til Theresienstadt (Terezin) i Tjekkiet er en gammel garnisonsby, Efter besøget fortsætter vi til den smukke tjekkiske nationalpark Cesky Raj – det bøhmiske paradis. Parken med den smukke udsigt over de høje Krkonose-bjerge. I nationalparken står programmet på bl.a. Hiking, MTB og klatring ledet af dygtige engelsktalende uddannede instruktører og tilrettelagt, så alle kan få udbytte af aktiviteterne uanset forudsætninger. Efter nogle oplevelse rige dage i Cesky Raj fortsætter turen mod Prag, her ser vi nogle af de mange seværdigheder. Prag er i dag en stor universitetsby og har et levende kulturliv. Byen er blandt ansøgerne om at blive værtsby for vinter-OL i 2022. Vi slutter turen af i Prag, herfra fortsætter vi mod Danmark.                               

1. Dag: Afrejse fra Sjælland, turen går via Gedser-Rostock, Berlin og videre mod grænsen til Tjekkiet og med 1 overnatnings på Parkhotel og 3 overnatninger på Pension Neco i Mala Skala.                                    

2. Dag: Efter morgenmaden pakker vi bussen og besøger vi koncentrationslejren Theresienstadt den fungerede som gennemgangslejr, idet de indsatte efter nogen tid blev transporteret videre til koncentrationslejre og arbejdslejre i Tyskland. Der blev i alt indsat ca. 27.000 mænd og 5.000 kvinder i den lille fæstning. Efter rundvisningen kører vi mod vores hostel i Cesky Raj, her vil der være frokost ved ankomsten. Efter frokosten, Orienteringsløb er at finde vej fra post til post. Det foregår oftest i skoven. High Rope er en aktivitet, der passer til jer, der ønsker sjove og fysiske udfordringer. Aftensmad på Hostelet.

3. Dag: Efter morgenmaden. Bliver vi opdeles i hold A & B. Hvor vi har Bueskydning som er en aktivitet, der går ud på at ramme et mål ved at skyde pile af. Og vi har Rafting som er en fritidsaktivitet, der handler om at navigere på en flod med en åre. Aktiviteten udføres som regel i en strømfyldt flod, hvor vandet på grund af mange sten og forhindringer. Dette er en sjov og social tur på smult vand i gummibåde ned af floden. Vi slutter dagen af med Trekking er en vandring til fods.

4. Dag:  Efter morgenmaden, skal vi til Rappelling er ordet for den teknik, hvor man ved egen kraft firer sig ned mod jorden højt oppe fra ved hjælp af et reb. Rappelling er til dem der kan lide spænding og adrenalin, samt en sjov oplevelse. Klatring er en sportslig aktivitet, hvor man primært bruger sine hænder og fødder til at komme op. Mountainbike vi prøver kræfter på en flot rute med skøn natur.

5. Dag:  Efter morgenmaden pakker vi bussen og forlader vi Pension Neco og sætter kursen mod Prag, skal vi på en guide byrundtur med engelsk talende guide, på denne tur til fods kommer vi forbi næsten alle Prags mest interessante bygninger, monumenter. Vi kan nævne Folkets Hus, Stænder Teatret, Den Gamle Rådhusplads med det berømte Astronomiske Ur, Det jødiske Kvater, Karlsbroen og Prags Borg m.m. Efter rundturen, har skolens fri efter eget program, hvor de kan dele sig i små grupper og gå på opdagelse. Gruppen mødes igen 18.00, hvor vi skal nyde Prag fra vand siden med aftensbuffet ombord, guiden vil under sejlturen fortælle om Prag og de sociale forhold, levevis. m.m. Kl. 21.00 sætter vi kurs mod Danmark.

6. dag: Hjemkomst Sjælland først på formiddagen.

I turen inkluderer. 

Kørsel i moderne bus, Færge, 1 x Overnatning i Theresienstadt 3 x Overnatning i Cesky Raj,  4 x Morgenmad,  5 x Aftensmad,  4 x Frokostpakker, 1 x Besøg i Theresienstadt, 1 x 1 x , 1 x, Byrundtur i Prag, 1 x Aftenstur på floden. Dansktalende Guide.