Dresden & Omegn.
Midt imellem Berlin og Prag ligger Dresden – en saksisk storbyperle, der med sin betagende arkitektur og historie og sit sprudlende leben indenfor kunst og kultur, helt sikkert er et besøg værd. Fra 2004-2009 var byen at finde på UNESCO’S verdenskulturarvsliste, men på grundet af en nyanlagt bro, blev den prestigefyldte placering ophævet. Dette ændrer dog ikke på, at de mange storslåede historiske bygningsværker og Elbens rolige flodløb gennem byen, gør Dresden til en af Tysklands vel nok smukkeste byer. At byen har formået at rejse sig fra ruin til en smuk by, gør bare Dresden endnu mere interessant.     Rejse Ha.  5-dages rejse med ”all inclusive” program.  

Dag 1. Vi kører fra Danmark om morgenen og ankommer til Dresden sidst på eftermiddagen, og allerede her er der mulighed for at se lidt af byen, da vi bor tæt på, i centrum, her mødes vi med vores guide og nyder en velkomstdrink inden aftensmad på vort hotel. 

Dag 2. Efter morgenmaden skal vi på byrundtur, hvor vi skal opleve den fantastiske Frauenkirche, panoramaterrassen ”Europas Balkon”, Kurfürstens slot, den katolske domkirke, fest- og paradepladsen Zwinger, Semperoperaen og meget mere. Dresden blev udsat for et omfattende allieret luftbombeangreb under 2. verdenskrig. Resultatet var en katastrofal ødelæggelse af især den indre by med bygningsværker som Frauenkirche og kunstgalleriet Zwinger. Vi ser, hvor smukt det gamle bycentrum er blevet genopbygget – ikke mindst Frauenkirche, som oprindeligt blev opført i årene 1726-43. Efter frokost bliver der tid på egen hånd.                            

Dag 3. Efter morgenmaden kører vi til de flotte Bastai-klipper som ligger i området som kaldes Saksisk Schweiz (H. C. Andersen, Richard Wagner, og andre romantiske kunstneres inspirationssted). Det er enestående klippeformationer, som ligger langs Elbens snoede løb, og der er enormt mange udsigtspunkter, vandrestier, trapper og broer. Fra Panorama-restauranten er der udsigt over Elben, og i det fjerne troner fæstningen Königstein på en bjergtop. Herefter fortsætter vi til "Schloss Pillnits" hvor vi kan nyde den smukke blomsterpark. 

Herefter stiger vi ombord på den gamle hjuldamper og sejler den smukke tur mod Dresden, undervejs spiser vi frokosten på skibet. Efter ankomsten til Dresden kører vi til bjergbanen som bringer os op til restaurant "Luisenhof" hvor eftermiddages kaffen venter, Vi kører ned med bjergbanen, hvor sidste besøg er "verdens smukkeste mejeributik".

Dag 4. Efter morgenmaden er første besøg "Panometer" hvor et panorama i billeder og musik kan opleves. Vi fortsætter mod askepotslottet "Moritzburg" hvor vi stiger ombord på hestevogne og kører ca. ½ time til  restaurant "Ausspanne am Leuchtsturm" hvor frokosten servers. tilbageturen til "Moritzburg" forgård igen med hestevogn. Vi er tilbage i Dresden midt på eftermiddagen, så der bliver tid til at shopping i Dresden. 

Dag 5. Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet, og sætter atter kursen nordpå. Efter et stop ved BorderSchoppen i Rostock, vi hjemme midt på aftenen ved vores opsamlingssteder.

I turen Inkluderer. Kørsel i moderne Bus, Færge, 4 x Overnatning, 4 x Morgenmad, 4 x Aftensmad, 1 x Velkomstdrink, 3 x Frokost, 1 x Eftermiddagskaffe, 3 x Dagsudflugter m. byvandring i Dresden 1 x Schloss Pillnitz Blomsterpark, 1 x Sejltur m. hjuldamper på Elben, 1 x Mejeributik, 1 x besøg i "Panometer",  2 x Bjergbane og 2 x Hestevognstur m.m. i henhold til Program.  Dansktalende Guide.