"Altes Land" Stade.   5 Dage.                                                                         

Den over 1000 år gamle havne- og Hanseby er administrations by for landkredsen Stade i den tyske delstat Niedersachsen. Stade har bevaret sin middelalder charme, og byens seværdigheder befinder sig stort set alle i den indre bydel. Byens havneanlæg, fra det 13. århundrede, er desuden et af de ældste i Europa og her findes mange smukke bindingsværkshuse. Langs med gågaden, med gyderne fra middelalderen, ligger de fine forretninger som perler på en snor. Turen byder også på et besøger i Bremen som er Tysklands ældste søfarts by beliggende ved Weser floden. Så tidligt som i 1358 blev Bremen medlem af Hansaunionen. I 1646 blev byen en fri by i kejserriget. Bremen er nok ikke en af de byer der er mest besøgt af danskere, men absolut et besøg vær. På hjemrejsen besøger vi Wismar. Nu, knapt 20 år efter det socialistiske kollaps, har byen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern genfundet pragten fra sin storhedstid, som hansestad i det 14. århundrede. De stolte gavlhuse står nymalede og nænsomt istandsatte, de røde teglstenskatedraler knejser og den gamle havn emmer af romantik.

1. dag: Afrejse tidlig fra Sjælland, herfra kører vi via Fyn mod Padborg hvor vi gør vores indkøb ved Fleggaard. Vi fortsætter mod Husum og videre mod Gluckstadt, her skal vi med en lille færge over Elben (sejltid ca. 20 minutter). Herefter mod Stade og vort hotel hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. 

2. dag: Efter morgenmad skal vi på byrundtur gennem den gamle by. En af de skønneste pladser er helt sikkert Fischmarkt med den gamle træ kran omgivet af bindingsværkshuse. Murstensrådhuset bærer præg af den hollandske renæssance og senbarok. Hestemarkedet fra det 17. århundrede er også kun et stenkast væk. Der vil være mulighed for kanal rundfart hvor vi ser byen fra et usædvanligt perspektiv. Turen fører dig langs med voldanlæggene, imens kaptajnen fortæller historien om byen, nyheder omkring havnen, samt om herredømmet under Sverige.


3. dag: Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Bremen Tysklands ældste søfarts by beliggende ved Weser floden. Den 1.200 år gamle Hansestad byder på flere spændende seværdigheder som f.eks. Bremer Ratskeller, Skt Petri domkirken, Focke museet og rådhuset. Området omkring Altstadt er stemningsfuldt og charmerende og i særdeleshed ved den historiske markedsplads Schnoor. (UNESCO verdens kulturarv siden 2004) Her er masser af små hyggelige restauranter og cafeer. Den usædvanlige arkitektur i den traditionsrige Böttcherstraße eller ved Bremens domkirke er en oplevelse for de kulturelt interesserede. Vi skal på en sejltur på Weser floden, hvor vi ser Bremen store havn m.m. 

4. dag: Efter morgenmaden køer vi til Weltvogelpark Walsrode i hjertet af Lüneburger Heide, der med sine 4.000 fugle, der repræsenterer 650 forskellige arter, er den største og mest alsidige fuglepark i verden og en af​ de ti zoologiske haver med flest arter. Både forår, sommer og efterår kan man nyde et farverigt og varieret program.

I det 240.000 kvadratmeter store, maleriske parklandskab finder man spændende temahuse, eksotiske tropehaller, artsrige fuglevolierer og meget mere. Det 5.000 kvadratmeter store overdækkede areal og de mange udendørs indhegninger venter bare på at blive udforsket.

5. dag: Efter morgenmaden kører vi forbi Hamburg via Lubeck til Wismar, her ser vi nærmere på den gamle havn, Nikolai kirken, St. George og St. Mary's kirken. I 2002 blev de historiske dele af Wismar og Stralsund optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv, hvilket selvfølgelig betyder, at byen råder over nogle unikke seværdigheder. Midt i Wismar ligger den smukke markedsplads, som med sine 10.000 m2 er en af de største i Nordtyskland. Ud til pladsen ligger en række statslige bygninger, heriblandt byens rådhus. I den sydøstlige ende af pladsen ligger den spektakulære brønd eller vandkunst, den er i hollandsk renæssancestil og blev bygget fra 1579-1602. Vi forlader Wismar midt på eftermiddagen og kører mod Rostock, hvor vi skal med færgen.

I turen Inkluderer.  Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 4 x Frokost. 2 x Udflugt med besøg i Glasværk, Kalmar slot, Borgholm slot, Himmelsberga Museum og Bosjokloster.  Dansktalende Guide.