Vestjylland og Fanø.   4 dage.

4 dags tur til Vestjylland. Danmark er et yderst populært rejsemål verden over, men også for os danskere. Vi er faktisk helt vilde med at rejse i Danmark. Og det siger næsten sig selv, for vi bor i et smukt og dejligt land med kyster, klitter, og et væld af skønne øer og havnebyer, der byder på masser af hygge, og rig historie. De danske landskaber betyder af gode grunde noget helt særligt for os danskere. At rejse i sit eget land, hvor man kender sproget, kulturen – og ikke mindst maden – er ikke bare trygt, roligt og nemt. Det er ferie, oplevelser og fællesskab når vi sammen er afsted på busture i Danmark. Fanø er den nordligste ø i Vadehavet og en del af Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCO’s Verdensarv liste. Havet rundt om Fanø er hjemsted for en stor bestand af sæler. Der er både spættede sæler og gråsæler . Fanø er en 56 kvadratkilometer stor, langstrakt sand ø i Vadehavet ud for Esbjerg.

1. dag: Afrejse fra Sjælland via Storebælts broen, over Fyn og gennem Jylland til Varde. På Fyn holder en lille frokost pause, herefter kører vi mod Varde hvor vi besøger Varde Mini by. Mini byen er placeret midt i det smukke anlæg, Arnbjergparken, som ligger få minutters gang fra centrum. På 3.500 m2 er byen blevet udvidet fra det første hus i 1966 til de ca. 300 huse i dag.
Varde Mini by er verdens ældste mini by, der er skabt håndværksmæssig korrekt. Udgangspunktet for Varde Mini by er købstaden anno 1866. Bygningerne er opført i målestoksforholdet 1:10, og hver eneste lille bygning er konstrueret som en tro kopi af originalen. Herefter til vort hotel hvor aftensmad venter.

2. dag. Heldags udflugt til Fanø. Efter morgenmaden, går turen til Esbjerg Havn herfra sejler vi med Fanølinjen til Nordby på den lille langstrakte sand ø i Vadehavet ud for Esbjerg. På havnen bliver vi mødt af en lokalguide, og sammen skal vi på en lille byvandring i Nordbys gader. Undervejs hører vi om Fanøs storhedstid som søfarts ø, og vi ser den særlige byggestil samt hører historien bag de sjove gadenavne. Fra Nordby kører vi til den sydlige del af Fanø, Sønderho. Lokalguiden fortæller om rivaliseringen mellem nord og syd, som går langt tilbage, ligesom vi hører om de hundrede vis af bunkere på øen fra krigens tid. I Sønderho besøger vi den karakteristiske Sønderho Kirke, hvor der engang hang ikke mindre end 14 kirkeskibe ned fra loftet. Vi går også en tur på kirkegården, hvor mange forliste sømænd er stedt til hvile. Frokosten nyder vi på øen. Vi forlader øen sidst på eftermiddagen, herfra kører vi forbi De Hvide Mænd ved havet og videre til hotellet og aftensmad. 

3. dag: Efter morgenmaden går turen gennem det smukke landskab forbi Skjern og Ringkøbing og videre langs Vester Havet mod Hvide Sande, Blåvand Fyr. Herefter til Bunkeranlægget Tirpitz som blev opført i slutningen af anden verdenskrig, men nåede aldrig at blive bygget helt færdigt. Siden blev bygningen omdannet til museum, beliggende midt i Blåvands klitlandskab. I 2017 åbnede det nye museum. Efter endt rundvisning tilbage til Hotellet og aftensmad.

4. Dag: Efter morgenmaden, Starter vi hjemturen med at kører til Tambours Have, som er en oase midt i den vestjyske natur. Have med sine smukke, særprægede og fremmedartede planter, vandløb, udskårne træfigurer. Haven blev startet af skræddermester, Gerhard Tambour i 1939. Efter besøget her fortsætter vi til Lintrup kro hvor der venter en let frokost, herefter besøger vi Wellings landsbymuseum som er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Landsbyen er bygget som små huse, og man finder skolestue, købmand, frisør, posthus, karlekammer, soveværelse, stuer fra klunketiden m.m. Helt speciel er kirken, der i nyere tid har været anvendt i forbindelse med vielser. Efter besøget fortsætter vi mod Fyn, hvor aftensmaden venter os.


I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning, 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 1 x Let frokost v. ankomst, 1 x Frokost, 1 x Kaffe i bussen på hjemtur.            lokal Guide på udflugterne.