Polen Barlinek-Stettin.

BARLINEK er en lille by med ca. 15000 indbyggere og med ca 70 km til den tyske grænse. Byen ligger meget smukt ved kanten af Barlinek sø som dækker et areal på 272 ha. Søen ligger i forbindelse med stort naturreservat. Derfor er byen et godt udgangspunkt for vandreture, der findes utallige afmærkede vandreruter. Barlinek er udnævnt til Nordic Walking hovedstad. I det stort søområde kan man om sommeren sejle på den største af søerne, der ligger ved hotellet og byen. I byen er der forretninger og små cafeer.

1 Dag: afrejse fra Sjælland, herfra kører vi mod Gedser hvor vi skal med færgen kl. 09.00, her spiser vi morgenbuffet, ankomst Rostock kl. 11.00. Herfra videre mod byen Schwedt, grænseovergangen Krajnik og via Chonja til Barlinek og vort hotel.

2 Dag. Efter morgenbuffet på hotellet kører vi en lille tur i om egnen, derefter en lille bytur i byen Barlinek. Vi ser på den hyggelige by med bl.a. søen og bymuren. Derefter frokost på egen hånd. Om eftermiddagen tager vi på en skøn sejltur på Barlinek søen varighed ca. 1 time. Aftensmad og underholdning på hotellet. 

3 Dag: Efter morgenbuffet er der denne dag mulighed for at deltage i en udflugt til Witnica, som er en mindre by med ca. 7.000 indbyggere. Vi besøger det lokale bryggeri fra 1848, hvis hovedprodukt er deres porter, som smager fortræffeligt, vi får en lille rundvisning med smagsprøver. Derefter er der tid på egen hånd i byen, her er et lille marked og flere butikker. Vi spiser frokost i bryggeriets restaurant eller i byen. Efter frokost kører vi til Gorzov her ser vi byens store Domkirke og besøger byens marked. Herefter går turen tilbage til vort hotel hvor aftensmaden venter.    

4. Dag: Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå til den gamle handelsby Stettin, som er Polens 7 største by, ligger ved grænsefloden Odra. Byen har næsten altid været tysk, men siden 1945 har byen været en del af Polen. Stettin blev svært medtaget under 2. verdenskrig og fremstår derfor i dag efter genopbygning som en moderne by. Dog findes der i centrum en del bygninger, som vidner om fortidens storhed: De pommerske fyrsters slot, Hagaterrasserne, den nye genopbyggede ”gamle bydel” med de flotte gavlhuse, det gamle torv med Rådhus fra det 15 årh. og den store 3-skibede Sankt Jakobs kirke fra 1375 hører til blandt seværdighederne. I dag er Stettin en driftig handelsby med en af Polens største havne. Efter byturen bliver der tid på egen hånd til at udforske byen og frokost, herefter en sejltur på floden Odra, er en smuk oplevelse tæt på industri og storby, kan du opleve naturen på tætteste hold hvor vi ser en del af byen fra søsiden. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Barlinek.

5 dag: Efter morgenmaden tjekkes ud og vi forlader Barlinek. vi sætter kurs mod Stettin og den tyske grænse, inden vi når grænsen, gør vi et ophold på et af de store markeder. Her er der mulighed for at gøre en god handel. Herefter kører vi mod Rostock hvor vi skal med færgen, her venter den store aftensbuffet, overfarts tid ca. 2 timer. 

I turen Inkluderer. Kørsel i moderne bus, Færge, 4 x Overnatning, 4 x Morgenmad, 4 x Aftensmad, 1 x Frokost, 2 x Dagsudflugter med besøg på Bryggeri m. smagsprøver, 1 x Sejltur i Stettin, 1 x Byrundtur i Stettin, 1 x Byrundtur i Barlinek, og Dansktalende Guide. m.m.