5                                                  Studietur:  Berlin.  4 dage.  Pakket.

Tyskland. Berlin ligger kun en halv dags kørsel – så tæt på og alligevel så anderledes. Byen er meget nem at gå til. Der er seks primære bydele, som man typisk bevæger sig rundt i. De er meget forskellige fra hinanden og har meget at byde på hver især. Berlin-Mitte er den moderne bydel med storcentre og historiske seværdigheder som bl.a. Check Point Charlie og Brandenburger Tor. I Prenzlager Berg finder I hyggelige caféer, restauranter og specialbutikker, mens I i Friedrichshain finder masser af sjove og spændende markeder. Kreuzberg er i manges øjne den mest spændende bydel med en sammensmeltning af en masse forskellige kulturer. Schöneberg og Neukölln er også to rigtig interessante bydele. Schöneberg er mest kendt for det berømte varehus Kaufhaus des Westens samt Heinrich von Kleist parken, mens den hippe bydel Neukölln, som er vokset sammen af flere små-byer, mest er kendt for sin høje koncentration af tyrkiske indbyggere. Især omkring Kottbusser Dam, Hermansplatz og Sonnenalle (kendt som gazastriben) er mange ligheder med Istanbul.
Om man vil krydre studieturen i Berlin med at lære mere om dens historie, for at shoppe, gå på jagt i antik butikker eller blot for at nyde storbylivet, er byen en fantastisk oplevelse. Berlin er heldigvis stor nok til at man gang på gang kan opdage nye steder og nye små hyggelige gader, hvor der altid er en lille café eller lokalt spisested om hjørnet.

1. dag. Afrejse fra Sjælland via Efter opsamling fra Lundevej kl. 08.30 kører vi via Slagelse, Næstved og Gedser hvor vi skal med færgen kl. 11.15. Overfartstid ca. 2 timer ankomst Rostock kl. 13.00. Her gør vi holdt ved Border Shoppen for at gøre vores indkøb. Med passende pauser undervejs, ankommer vi sidst på eftermiddagen til vort hotel i Berlin, hvor aftensmaden venter os. 

2. dag: Efter morgenmaden kører vi byrundtur med lokal guide, vi skal udforske Berlins mange seværdigheder. Bla den tyske Rigsdag, det gamle Østberlin , Unter den Linden med de historiske bygninger, Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Flugtmuseet ved Checkpoint Charlie, de enorme bygninger på Potsdamer Platz, den gamle som den nye Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og meget mere. Der vil være mulighed for at komme op i fjernsynstårnet på Alexanderplatz, og i 265 meters højde, kan vi orientere os og nyde udsigten over hovedstaden. Vi kan danne os et godt indtryk af Berlins store udstrækning mellem floderne Havel og Spree. Herefter er der tid på egen hånd. 

3. dag: Efter morgenmaden tager vi på sejltur på floden Spree. Det er den perfekte måde at få et indblik i Berlins mange berømte attraktioner og forskellige arkitektur. Båden sejler lige igennem Berlins centrum og passerer berømte steder såsom Potsdamer Platz, Rigsdagen, Berliner Dom (Katedralen) m.v. Resten af dagen fri til shopping.

4. dag: Efter morgenmaden forlader vi hotellet og besøger det Olympiske stadium i den vestlige del af Berlin. Olympia Stadion blev bygget af det nazistiske Tyskland til sommerolympiaden 1936. Stadion har plads til 75.000 tilskuere og er til daglig hjemsted for fodboldklubben Hertha Berlin. Hver år afholdes den tyske cup finale på Stadion. Det er omgivet af den kæmpestore olympiske plads. Stadion kom næsten uskadt igennem 2. verdenskrig og blev indtil 1994 brugt som den engelske besættelses hærs hovedkvarter. Bygningen når 12 meter ned i undergrunden og der er anvendt 70.000 kubikmeter beton og 20.000 kubikmeter betonelementer, taget over stadion dækker i alt 37.000 kvadratmeter og vejer 3.500 tons. Ved renoveringen i 2003 blev samtlige sandsten taget ud af facaden og renset. Efter besøget går turen tilbage mod Danmark. Vi er hjemme sidst på aften.

I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Færge, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 1 x Udflugt i Berlin, 1 x Kanalrundfart i Berlin, 1 x Aftensmad på færgen,  Dansktalende Guide.