Bornholm. Danmarks Solskinds Ø.  4 dage

Bornholm, Bornholm, Bornholm du er min dejlige ferie Ø, sangen vi har hørt mange gange, passer godt. Bornholm er en Ø som mange har besøgt igen og igen. Det er ikke uden grund at den har fået navnet `Østersøens perle´. Turen til Bornholm er krydret med et smuk varieret terræn, forrevne klipper, hvide sandstrande og skove. Vi skal også ud og smage de populære `røgede Bornholmer sild´. Bornholm er hele Danmarks solskins ø. Siden broen over Øresund er blevet bygget, er det blevet en smal sag at rejse til denne smukke og gæstfrie ø.

1. dag: Afrejse via Øresundsbroen til Ystad, hvorfra vi sejler til Rønne. Herefter kører vi op langs øens smukke vestkyst, hvor vi ser nogle af de gamle små fiskerlejer, bl.a. Hasle med de kendte silderøgerier, havnen med fiskermiljø og den nye marina. Turen går videre til vores hotel Balka Søbad som ligger tæt på Nexø hotellet har restaurant, bar og hyggelig terrasse.    

2. dag: Vi tager hul på en dag med historisk tema. Vi besøger Nordeuropas største borgruin, Hammershus, som er et imponerende bygningsværk. Her kan man spadsere rundt mellem de gamle mure og fornemme fortidens drabelige kampe og føle med fæstningens fanger. Kong Christian d.4.s datter, Leonora Christine, sad fængslet her sammen med sin mand Corfitz Ulfeldt efter en dom for landsforræderi. De forsøgte at flygte ned ad de stejle klipper, men forsøget mislykkedes. Herefter ser vi den smukke Opal sø som er omgivet af klippeskrænter, og Hammer Havn. Så kører vi syd på til kystbyen Gudhjem, med de små huse og røde tage, som kravler op ad fjeldet. Hyggelige butikker med glaskunst og skønne restauranter præger bybilledet i Bornholms bjergby. På vores videre færd kommer vi forbi et af øens vartegn - Østerlars Rundkirke. Det er den ældste og største af Bornholms fire rundkirker, opført i romansk stil og indviet til Sankt Laurentius. Herfra kører vi til Fru Petersens Café i Østermarie, hvor kaffe og kage venter. Caféen har til huse i en gammel kirkeskole og er indrettet på hyggeligste vis i nostalgisk klunkehjems-stil. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Dagen starter med en udflugt til den sydlige del af Bornholm. Med guide kører vi en ø rundtur og besøger først Dueodde, der ligger som Bornholms sydligste punkt med smukke sandstrande. Vi fortsætter mod Nexø med sine velholdte huse og videre til Svaneke, her vil der være tid på egen hånd, til at se nærmere på denne hyggelige by, her smager vi på den Bornholmske sild. Derefter via Almindingen og øens højeste punkt, Rytterknægten, retur til hotellet og vores aftensmad.                                     

4 dag: Morgenmad på hotellet. Turen går ind til midten af øen, hvor vi finder Kræmmerhuset – en kunsthåndværkbutik i skønne omgivelser ude på landet. Her kan købes keramik, tekstiler, honning og meget mere ved den gamle højskole, som er omkranset af en smuk besøgshave med stensætninger, dam, roser og staudebede. Herfra videre til Vingården Lille Gadegård. Vinbonden viser rundt på vingården, mens han fortæller historier fra gården på et hurtigt klingende bornholmsk. Her fra videre til Rønne, hvor der sidst på eftermiddagen er afgang med færgen til Ystad. Derfra videre over Øresundsbroen til Sjælland. Hjemkomst sidst på aften.


I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, Færge, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad 1 x Let frokost v. ankomst, 1 x Frokost 1 Frokost på Bison farm 1 x  1 x Let frokost, rundvisning, 1 x og 1 x Frokost, 1 x Kaffe i bussen på hjemtur. Dansktalende Guide.