Thuringen. Kultur & Natur.   5-dages rejse med ”all inklusive” program. Thuringen,s natur når den er bedst.

Midt i Tyskland ligger delstaten Thüringen, hvor man vil opleve en vidunderlig natur, masser af kultur og historiske byer. Det er ikke uden grund, at området kaldes for Tysklands grønne hjerte, for Thüringen rummer et utal af natur- og nationalparker. Her kan du indånde den friske luft og opleve det fortryllende bjerglandskab.                                                                                                                                                                                                             

Dag 1. Afrejse fra Danmark via Berlin til vort hotel, hvor vi mødes med vores Guide og får en velkomstdrink og aftensmad.                                                

Dag 2. Besøger vi ”Greiner Glass” hvor de mest fantastiske glasemner fremstilles, disse kan købes på stedet. Fra glasfabrikken køres til udsigtspunktet ved ”Frøbelturm” hvor frokosten serveres. Herefter fortsætter vi gennem den smukke natur og i Cursdorf stiger vi om i verdens stejleste kabeltrukket bjergbane der bringer gæsterne ned i den smukke ”Schwarzatal”. Efterfølgende besøges bryggeriet ”Watzdorfer” hvor vi får en rundvisning med smagsprøver. Bryggeriets øl kan købes på stedet. På bryggeriet serveres eftermiddagskaffe med brød. Ca.17.00 er vi tilbage på hotellet derefter aftensmad.                                                                          

Dag 3. Kører vi til et af de smukkeste udsigtssteder i Thüringen ved dæmningen Hohenwarte ved floden Saale.

Vi fortsætter til det historiske skiferbjergværk ved byen Lehesten. Her ser vi hvordan skiferproduktionen er foregået og vi får selv lov til at prøve at kløve skifer. Frokosten serveres fra en ”Gulaschkanon”. Eftermiddagskaffe med kage serveres på den meget smukke sejltur på Hohenwarte Stausee. Ca. kl. 16.00 er vi tilbage på hotellet til lidt afslapning. Aftensmaden serveres i en historiske restaurant i centrum af byen. Efter aftensmaden tager rejselederen gæsterne med på en byvandring.

Dag 4.  Besøg i de verdensberømte ”Feengrotten” (Fégrotterne). Et betagende besøg uden stejle trapper. Herfra fortsætter vi nogle få km. til Thüringens største barokslot ”Schloss Heidecksburg” hvor vi får en rundvisning. Herefter køre vi retur til Saaldeld hvor frokosten venter. Kaffe serveres i udsigtsrestauranten ”Schlutius”. Den sidste aften arrangerer hotellet stor Thüringer grillbuffet som serveres udendørs ved lejrbålet. Denne aften vil der være musikunderholdning.                                           

Dag 5. Efter den overdådige morgenmadsbuffet starter hjemturen via Berlin til Danmark.                                                                                                   

****

Rejse B.  I turen Inkluderer. Kørsel i moderne bus, Færge, 4 x Overnatning, 4 x Morgenmad,  4 x Aftensmad m. 1 stk. valgfri drikkevare og 1 af aften med dansemusik, 1 x Velkomstdrink, 3 x Frokost m. 1 stk. valgfri drikkevare, 3 x Eftermiddagskaffe, 3 x Dagsudflugter med 1 x Besøg på glasfabrik, 1 x Bjergbane, 1 x Bryggeri, 1 x Skiferbjergværk, 1 x Sejltur, 1 x Byvandring i Saalfeld, 1 x besøg i Fegrotterne og 1 x Slots rundvisning m.m.  Dansktalende Guide.