Udflugter i Danmark.    1 dagstur.

Vi kombinerer det bedste af det bedste. På denne side finder du vores forslag til endagsture i Danmark. Turene arrangeres for grupper - og man kan ikke tilmelde sig som enkeltperson. Forslagene kan bestilles præcis, som de er beskrevet, men de kan også bare bruges som inspiration til nye ture, for vi arrangerer og tilrettelægger helt efter vores kunders ønsker. Ring eller send en mail. Og få et tilbud på de ture, der måtte have interesse. Vi står til rådighed og vil gøre alt for, at I får en dejlig og oplevelsesrig tur. 

Jul i Den Gamle By – Julestemning i Aarhus.    1 dagstur.
Afrejse fra Sjælland tidelig morgen. Vi kører direkte til Aarhus, og ikke mindst Jul i Den Gamle By. Her oplever en 400 års julehistorie, hvor vi ser de historiske huse og hvordan de danske traditioner opstod. I Den Gamle By er der god julestemning med julepyntede gader, hestevogne og lysende lanterner, mens du kan udforske juleboder og hyggelige butikker. Gå på opdagelse i de historiske huse og se, hvornår juletraditionerne opstod, nyd en kop varm kakao, eller julegodter fra boderne. Under besøget i Den Gamle By, nyder vi en fælles frokost. Kig forbi Den Gamle Bys julebutik og julemuseum, hvor du kan købe julepynt i alle afskygninger. På Julemuseet kan du se en samling af julegenstande som julekalendere, julemærker, kravlenisser, juleplatter m. mere. Efter besøget kører vi til centrum af Aarhus, hvor vi oplever ”julebyen Aarhus” - her mødes gammeldags jul og traditioner med jul i en moderne storby.  og du kan lade dig forføre af fortryllende julelys, farverige julemarkeder, juleshopping og juleoplevelser. Vi forlader Aarhus sidst på eftermiddagen 

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 1 x Frokost i Den Gamle By m. rundvisning, 1 x Kaffe i bussen på ud og hjemtur.

ODENSE Å OG DITLEVDAL BISONFARM.           1 dagstur.                                                Afrejse fra Sjælland tidelig morgen. Vi kører direkte til Odense, hvor vi skal ud på en dejlig sejltur på Odense Å. Sejlturen varer 1 time og starter ved Munkemose. Undervejs kommer vi forbi Odense Zoo og Fruens Bøge. Efter sejlturen kører vi videre til Ditlevdal Bisonfarm. Her spiser vi frokost, der serveres bisonhakkebøf med løg og kartofler og islagkage til dessert. Efter middagen får vi et spændende foredrag, hvor de fortæller om, hvorfor de er startet på dette projekt, hvordan det er at være bisonavler samt en masse om bisonokserne og deres adfærd - alt sammen krydret med små søde hverdagshistorier fra dagligdagen. Herefter får vi en spændende rundvisning i prærievogn, hvor vi kommer helt tæt på de enorme bisonokser. En fuldvoksen bisonokse vejer 700-1300 kg og måler 1,6 – 1,9 meter over skulderpuklen.


Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 1 x Frokost på Bison farm m. rundvisning, 1 x Sejltur på Odense Å, 1 x og 1 x Kaffe i bussen på ud og hjemtur.

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang & Krokodill Zoo.  1 dagstur.     Afrejse fra Sjælland tidelig morgen.  Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung, med mange spændende samlinger. Du kan for eksempel også opleve luftgyngerne fra en svunden tid. Og dykke ned i et beskyttelsesrum fra krigstiden. Samlingerne drives af ildsjæle, der hjælper med at vedligeholde og videreudvikle Thorsvang Samlermuseum til glæde for glade nysgerrige i alle aldre.

I Krokodille Zoo kan du opleve krokodiller i alle størrelser og hilse på slanger, aber og kæmpeskildpadder, og som det eneste sted i Danmark kan du også se træleoparder! Det vigtigste for os er, at du nyder dit besøg i Krokodille Zoo og får en spændende oplevelse, som forhåbentligt giver en forståelse for, hvor fantastiske krokodiller er, og hvor nødvendigt det er at bevare dem.  

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x Entre, 1 x Frokost i Thorsvang m. rundvisning, 1 x Kaffe i bussen på ud & hjemtur. 

Egeskov på Fyn, Danmarks flotteste Park.         1 dagstur.                                         Afrejse tidlig morgen. På den anden side af Storebæltsbroen venter den flotte natur og med de mange herregårde og slotte. Der vil undervejs blive serveret en morgenbakke og kaffe. Vi når frem til Egeskov Slot cirka kl. 11. Egeskov Slot er blandt andet blevet udnævnt af den verdens kendte tv-kanal CNN Travel til at have én af verdens 12 mest spektakulære haver. Parken har haft sin nuværende form siden 1959. Slottet har en lang historie og stod færdigbygget i 1554 og har siden da huset forskellige slægter. Slottet er løbende blevet restaureret blandt andet blev riddersalen restaureret i 1975, og siden 1986 har det været mulig for de turister, som besøger slottet, at få adgang til riddersalen. Egeskov Slot har noget for alle i form af de mange udstillinger, samlinger, rosenhave, renæssancehaven og selvfølgelig labyrinten, hvor man kan have meget sjov med en omgang gemmeleg. Tag med på denne hyggelig og spændende tur til et af Danmarks flotteste slotte.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 1 x entre, 1 x Frokost på Egeskov, 1 x rundvisning, 1 x Kaffe i bussen på ud & hjemtur. 

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.   1 dagstur.                                                Afgang først på formiddagen til Restaurant Kudskehuset, som igennem næsten et århundrede var bolig for kudsken på Skjoldenæsholm Gods. som nu er blevet til traktørsted, her venter frokosten og et lille foredrag hvor i vil høre om hvad der foregik i skoven under 2 verdens krig. Gyldenløves Høj – midtpunktet for de sjællandske våbennedkastninger under besættelsen Skovene omkring Gyldenløves Høj blev under besættelsen benyttet til omfattende våbennedkastninger, samt om den dramatiske nødlanding for et Royal Air Force fly. Efter foredraget kan interesserede på egen hånd besigtige mindestenen på den nærliggende Gyldenløves Høj for tre af de modstandsfolk, der deltog i modtagelserne. Varighed ca. 1½ time. Herefter besøger vi Sporvejsmuseet, Hvor vi kan opleve kollektiv trafik i form af sporvogne som de kørte i København, Odense og Aarhus i slutningen af 1800-tallet og i store dele af 1900-tallet. Museet har også sporvogne fra en række andre byer i Europa og sågar fra Melbourne i Australien.

Mange af vognene er i drift og på åbningsdagene kører der en sporvogn hvert 10. minut. På særlige trafikdage afvikles der 5 minutters trafik hvilket giver en særlig intens oplevelse. Når entreen er betalt er det gratis at køre med de elektriske sporvogne hele dagen.
Museet har også en lang række busser som repræsenterer busdriften i Danmark i de seneste 100 år. Et antal er udstillet i bushallen. På mange åbningsdage er der veteranbuskørsel rundt om Valsølille sø.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x entre 1 x frokost i Skjoldenæsholm, 1 x rundvisning, 1 x Kaffe i bussen på ud & hjemtur. 

Den Fynske Landsby.          1 dagstur.                                                                              Afrejse tidlig morgen til den Fynske Landsby. Her kommer vi en tur på landet i digteren H.C. Andersens tid blandt karakteristiske bindingsværksbygninger, blomstrende haver, hegn og husdyr, gadekær og smalle by gader, alt sammen omgivet af frodige marker. Hvor vi skal opleve en spændende vandring gennem 1800 tallets historie. I Den Fynske Landsby møder vi et landsbymiljø og et landskab som det kunne have set ud på H.C. Andersens tid. Besøget starter med en spændende rundvisning i museets område, der består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne. Her er genskabt et miljø med de for Fyn så karakteristiske bindingsværksbygninger, med blomstrende haver, med hegn og husdyr, gadekær og alt sammen omgivet af dyrkede marker. Efter rundvisningen er der selvfølgelig også tid på egen hånd i museets område, hvor man kan gå rundt i landsbyen, kikke ind i besøgscenteret med udstillinger, besøge museumsbutikken m.v. I Den Fynske Landsby går levende gæs, der skræpper op overalt og græsser på markerne. Man kan også opleve særudstillingen ’Historien om gåsen’, der fortæller om gåsen som husdyr og dens betydning for mennesker i 1700- og 1800-tallet.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x Bro, 1 x entre, 1 x frokost Fynske landsby, 1 x rundvisning, 1 x Kaffe i bussen på ud & hjemtur. 

Sort Sol med grænsehandel og aftensmad på hjemturen.              1 dagstur.          Sort Sol er Danmarks vildeste og mest kendte naturfænomen, når landets største stæreflokke "danser" over marsken omkring Nationalpark Vadehavet i grænseområdet mellem Danmark og Tyskland. Det foregår hvert forår og efterår. Stærene samles for at "tanke op" i insektklaver, både til viderestrækket og så de bliver i stand til at gennemføre den krævende yngleperiode. For stærene er marsken verdens vigtigste og bedste restaurant. "Dansen" er ikke for sjov. De hurtigt skiftende fantastiske former på himlen opstår, når stærene forsøger at undgå de angribende rovfugle. En drabelig kamp på liv og død, som ikke kan beskrives, men som deltagerne kommer til at opleve helt tæt på. Efter Sort Sol nydes aftensmaden på en hyggelig kro. "Sort Sol" med lokal guide giver os størst mulighed for at få den bedste oplevelse, (ingen garanti for "sort sol" da stærene selv bestemmer) Pas skal medbringes, da vi ikke ved om stærene går til ro på den danske eller tyske side af grænsen. 

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus,1 x Bro, 1 x frokost på Kro, 1 x rundvisning, 1 x Kaffe i bussen på ud & hjemtur.

Besøg Fængslet i Horsens.    1 dagstur.
Afrejse formiddag. Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Bjarne Karlsen, Jannie Jacobsen og Kaj Rasmussen har sammenlagt arbejdet næsten 80 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger. Afgang tidelig morgen. Til Horsens, hvor vi skal besøge Fængslet. Trænger du til at få sat dit eget liv lidt i perspektiv? Så tag en tur i Horsens Fængsel og mærk den tankevækkende historie, der har udspillet sig her. For de fleste er livet bag fængselsmure en ukendt, lukket verden, men på Fussingsvej i Horsens arbejdes der hver dag hårdt på at lukke op, skabe liv og aktiviteter. Her inviteres du inden for til et unikt indblik i livet i et fængsel. Og straks du kører gennem portene, bemærker du det. At alt stadig står, som da det var Horsens Statsfængsel.
Tid til frokost på egen hånd i Horsens, hvorefter det igen går mod hjembyerne – efter nogle oplevelsesrige dage i Østjylland.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x Bro, 1 x entre, 1 x frokost i fængsel, 1 x rundvisning, 1 x Kaffe i bussen ud & på hjemtur. 

Besøg på Nordlund Vingård og Kanalrundfart i København.   1 dagstur.                  Afrejse formiddag.  Få kilometer fra byens stress og jag – blandt kolonihaver, marker, heste og får – ligger Nordlund, der er en af Danmarks første vingårde. Her laver vi vin hele vejen fra mark til flaske. Det har vi gjort siden 2002, og i 2018 blev produktionen certificeret økologisk. Vi har tilplantet 3 ha. med mere end 9.000 vinstokke, som egner sig særlig godt til det danske klima. Vi producerer rødvinene Nordlund og Lillelund og er nu også begyndt at producere hvid- og rosevin samt mousserende vin. Selvom vingården er stor, så bliver druerne passet og plejet af én enkelt ildsjæl – vinbonden Miriam My Sandra Arcerito. Så her er altid noget at lave imellem vindruerankerne.

Efterrundvisningen vinsmagning og en lækker tapas-buffet. Herefter fortsætter vi til København hvor vi skal på kanalrundfart i Københavns havn og idylliske kanaler. Vores guide vil fortælle dig om Københavns smukkeste kirker, slotte, gamle fredede huse, de nye arkitektonisk spændende bygninger og andre specielle seværdigheder.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus,  1 x Vinsmagning 1 x Tapas-buffet, 1 x Rundvisning på vingården, 1 x Sejltur på kanalerne i København, 1 x Kaffe i bussen ud & på hjemtur.

Besøg Camp Adventures Skovtårn er en unik naturoplevelse.   1 dagstur.

Der findes ikke andre steder i Skandinavien. Med de arkitektoniske greb og udviklingen af oplevelsen, er naturen iscenesat til at give nye perspektiver, forståelse og læring om naturen. Fra skovbunden til trækronerne kan træerne studeres og opleves helt tæt på og i øjenhøjde. Skovtårnets øverste platform når 135 meter over havets overflade, og er det højest tilgængelige punkt på Sjælland. Fra toppen kan man se mere end 25 km ud over den smukke Sydsjællandske natur. 

Kigger man nordpå, vil man i klart vejr kunne se Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og dele af den københavnske skyline herunder bl.a. Bella Sky og Ørsted Værket. Camp Adventure er placeret tæt på Sjællands højeste punkt Kobanke og terrænet er generelt kuperet og afvekslende mellem marker, sammenhængende skovområder og mindre landsbyer. Landskabet bærer præg af de mange herregårde der ligger i området, der har sat deres synlige spor ved både at dyrke markerne, have skovbrug og være historiske kulturbærere. Skovtårnet indskriver sig således i en lang kulturhistorisk udvikling i både at forvalte og formidle naturen.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x entre, 1 x frokost på kro, 1 x kaffe i bussen på ud & hjemtur.

Drejø er en spændende Ø-tur, med hygge i Det Sydfynske Ø-hav. 1 Dagstur. Efter opsamling, sætter vi kursen mod Drejø via Storebæltsbroen til Fyn, og af den nydelige Rute 163 fra Nyborg nedover sydøst Fyn til Svendborg Havn. Ved ankomst til havnen gør vi os klar til at stige ombord på færgen M/F Højestene (Bussen bliver i Svendborg). Efter ca. 75 min. sejlads, ankommer vi til Drejø. Vel ankommet til Drejø, modtages vi af vores Guide for dagen, der køres herfra med traktor og vogn til Drejø Kirke, hvor der gøres holdt for at høre om kirken og de mange sjove anekdoter om kirkegang på øen. Derefter går turen til Drejø Kro, hvor der venter en dejlig frokostbuffet (Drikkevarer for egen regning). Efter frokost bliver I hentet af guiden, og I får en lille gåtur til Gl. Elmegaard (ca. 150 mtr – 3 min.). Her venter en rundvisning på museet, fortællinger om ø-livet både før og nu, og alt efter vejret serveres der kaffe og kage enten i den dejlige have eller i museets gamle stuer. Fra Elmegaard er det igen med traktor og vogn til Gl. Havn, som er en af de bedst bevarede fiskerhavne i Danmark. Herfra af de små veje via Husmandsvej og Horskær (Med de små stop som tiden tillader) tilbage til færgen.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x bro, 1 x færge, 1 x kørsel m. traktor, 1 x frokost på Drejø, 1 x rundvisning, 1 x kaffe og kage på Drejø, 1 x kaffe på ud & hjemtur.

Sandskulptur Festival i Hundested. Verden venter på os derude med sin storslåede natur, historiske bygningsværker og gæstfrie folkefærd. Men når vi ikke kan rejse ud i verdenen, så må verdenen komme til os. I denne 10 års jubilæumsfestival kan du rejse jorden rundt – lige her på Hundested Havn. Vores internationale kunstnere deler deres personlige favoritdestinationer med dig i deres gyldne fortolkninger i sand, sand og atter sand. Og inden for i bådshallen kan du frit rejse ind i Hundesteds helt eget fantasiland. I årets sandskulpturfestival får du sand mellem tæerne og udsyn til hele verden. God rejse. Mere end 600.000 besøgende har gennem årene sat deres fodaftryk i sandet omkring de fascinerende kunstværker på Hundested Sandskulptur Festival, der afholdes for 10. år i træk. Festivallen er startet med ønsket om at skabe en attraktion, der kan skabe liv på den lokale havn - med udkig til verden.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x entre, 1 x rundvisning, 1 x frokost på Hundested havn, 1 x kaffe på ud & hjemtur.

Malmø Opera. Barberaren i Sevilla. I denne produktion af Barberen i Sevilla, taget fra Glyndebourne Opera Festival, er det klart, hvorfor det er blevet en af de mest elskede operaer - humoren, autoritetens trav og de berømte melodier. Men det startede med en blodig næse, en stædig kat og et kor af buhede. Gioacchino Rossinis opera Barberen i Sevilla er en af de mest sete, elskede og nynnede operaer nogensinde. Fuld af humor, det fortæller en historie om, hvordan unge kærlighed nederlag dumhed og grådighed. Men det er en komedie med en dramatisk forhistorie. Hvad er nu en elsket klassiker var ikke en succes ved premieren i 1816 på Teatro Argentina i Rom.FRA KATASTROFE TIL TRIUMFGioacchino Rossini var nervøs. Hans nye opera, ifølge legenden skrevet på bare 19 dage, var baseret på Beaumarchais skuespil Barberen i Sevilla. Rossini kaldte dog sin opera Almaviva, fordi hans ældre kollega Giovanni Paisiello allerede havde skrevet en opera. Den blide galskab, humor, autoritet og spredte muntre melodier gør det til en af de mest spillede operaer i verden, uimodståelig for publikum i alle aldre. 

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus  (Opføres i 2022)

Besøg på Kronborg. Dateres til 1420'erne, hvor Erik af Pommern opførte borgen. Kronborg slot er et af Nordeuropas mest betydningsfulde renæssanceslotte. Kronborgs placering ved indsejlingen til Øresund har i flere århundreder givet danske konger mulighed for at kontrollere skibsfarten i Øresund, og indkassere den i udlandet så forhadte Øresundstold. Det var på Kronborg, at Shakespeare lod fortællingen om Hamlet udspille sig. I år 2000 kom Kronborg med på UNESCO's verdensarvsliste over særligt betydningsfulde monumenter i verden. Frokost. Ikke langt fra Frederikssund ligger den gamle familiedrevne kro Gerlev Kro. Her bydes velkommen i det idylliske røde bindingsværkshus med duften af vaskeægte kro mad i hyggelige og smukke lokaler. Gerlev Kro ligger i smukke landlige omgivelser nær både skov og strand.

Turen inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, 1 x entre, 1 x rundvisning, 1 x frokost på kro,, 1 x kaffe på ud & hjemtur.