Bjergområdet "Lausitzland"  Naturparadiset Spreewald – Europas største indlandsdelta.  5 dage.

Spreewald, sydøst for Berlin, er noget ganske særligt. Det det er på UNESCO-listede biosfærereservat, som kaldes ”Europas landlige Venedig”, har 1500 km vandveje og et utroligt rigt dyre- og planteliv.

Dag 1. Afrejse fra Danmark via Rostock til vort hotel, hvor guiden tager imod os. Efter indkvartering servers velkomstdrink og aftensmad.  Tur 393 km.

Dag 2. Efter morgenmaden, kører vi til Meiben hvor vi besøger den smukke Pocelænfabrik. Herefter bliver kørt op med panoramalift hvor vi spiser frokost i "Burgkeller" som ligger lige overfor borgen "Albrechtsburg" og domkirken hvor sidstnævnte også besøges. Er vejret til det kan vi sidde udenfor på "Meiben,s Terrasse". Efter frokosten er der tid til at gå rundt ved borgen eller besøge domkirken. Her efter kører vi til Askepotslottet "Moritzburg". Her tager vi på en hyggelig hestevognstur rundt om slotssøen. Eftermiddags kaffen servers i "Bjørnehuset". Hjemkomst til hotellet ca. kl. 17.30. Der bliver tid inden aftensmaden til et besøg i indkøbscentret.   Tur ca. 156 km.


Dag 3. Efter morgenmaden kører vi til det smukke vandområde "Spreewald" hvor vi skal ud at sejle i "Kaner" på kanalerne. Efter sejlturen servers frokost i "Cafe Nussbaum". Herefter bliver der tid til at gå rundt og se de mange spændende boder og forretninger langs kanalerne. Inden hjemturen servers der eftermiddags kaffe, aftensmad på hotellet. Tur ca. 175 km.

Dag 4. Efter morgenmaden, går turen gennem det smukke "Lausitzland" som stadig beboes af de såkaldte sorbere, der er efterkommere af slaviske indvandrer. Vejskiltene er 2-sprogede dels på tysk og sorbisk. sorberne levede gennem mange år af fåreavl samt forarbejdelse af uld, indfarvning og tøjproduktion. vi kører først til byen Zittau hvor vi stiger om i det gamle damplokomotiv der kører os til bjergbyen Oyben. Her spiser vi frokost og efterfølgende besøger vi den enestående bjergkirke med det skrå gulv. her fra kører vi til de meget mærkværdige "Kelchsteine" der som store spyd rager højt op i skoven. vi fortsætter til det store smukke "Marienthal Kloster" som kan beses udefra. I kloster butikken kan der købes klosterets egne varer. Eftermiddagskaffen servers i klostercafeen. Her fra hjem til hotellet hvor der servers en sorbisk festmenu.  Tur. ca. 175 km.

Dag 5. Efter morgenmaden starter vi på hjemturen.  Tur. ca. 400 km.

Rejse C.  I turen inkluderer. Kørsel i moderne bus, Færge,    4 x Overnatning,  4 x Morgenmad,  4 x Aftensmad,  1 x Velkomstdrink,  3 x Frokost,  3 x Eftermiddagskaffe,    3 x Dagsudflugter inkl. billetter til Meissner Porcelænsfabrik, Tur med hestevogn, Sejlyur i Spreewald, Tur med damplokomotivtog m.m. Dansktalende Guide.