Djursland Ebeltoft.  4 dage

Skæve bindingsværkshuse, toppede brosten og blomstrende stokroser, gør Ebeltoft til en af landets mest seværdige byer. Det gamle købstadsmiljø Ebeltoft, genspejler et stykke Danmarkshistorie gennem nogle århundreder. Byen fik købstadsrettigheder i 1301, og er dermed Djurslands ældste købstad.
Den stemningsfyldte by, der ligger på en bakke ned til Ebeltoft Vig, har mange små butikker med kunsthåndværk, mode og lignende samt flere restauranter Byen indbyder til en vandring på egen hånd ad de brostensbelagte gader. Her er ofte musik og anden underholdning om sommeren. Langs Strandvejen samt ved Fregatten Jylland kan resterne af de gamle tangdiger stadigvæk ses, vi kører gennem Mols Bjerge, som er noget af Danmarks smukkeste og mest varierede natur.

1. dag.  Afrejse fra Sjælland via Storebælt Broen over Fyn og videre mod Fredericia, Aarhus mod Kalø Slotsruin. Herfra fortsætter vi ind i nationalparken Mols Bjerge, der er et af Danmarks mest storslåede landskaber. Nationalparken dækker over både land og vand og her kan vi opleve et dramatisk bakkeområde, som stammer fra den seneste istid. Vi ender på Helgenæs Fyr. Her efter fortsætter vi til vort hotel og sen aftensmad.

2. dag. Efter morgenmaden besøger vi den hyggelige købstad Ebeltoft, den Har en skøn beliggenhed ved vandet og den smukke gamle bydel, med det gamle rådhus, som er centrum. I den gamle bydel finder vi utallige fine bindingsværkshuse, som stadig står som da de blev bygget, fordi sømændene og håndværkerne var for fattige til at bygge noget nyt. Ebeltoft by er i dag kendt for de krogede gader med toppede brosten, de gamle huse og gågader med et udvalg af specialbutikker, restauranter og caféer. Ebeltofts vartegn er verdens største træskib, Fregatten Jylland. Skibet er et helt unikt stykke Danmarkshistorie. Herefter kører vi til Ree Park .hvor vi spiser frokost. Herefter skal på Safaritur i Land Rover vi komme tæt på vilde dyr, fra 5 kontinenter, i unikke omgivelser. Som noget helt nyt kan parken prale af et anlæg med nordkinesiske leoparder, der færdes i trætoppene. Derudover kan I opleve løver, geparder, næsehorn og utallige andre spændende dyr.

3. dag: Efter morgenmaden udflugt til Lille Vildmose i Østhimmerland, der er et eldorado for naturelskere og historisk interesserede. Området er Danmarks største fredede landområde på godt 76 kvadratkilometer. Her findes blandt andet Nordvesteuropas største højmose samt unikke natur- og græsnings skove. I Lille Vildmose kan vi opleve kongeørne, havørne, traner, vildsvin, kronhjorte og andre store dyr i vild natur. Nyd stilheden, duftene, de åbne vidder, fuglelivet og mylderet af mindre dyr og planter.

4. dag. Efter morgenmaden pakker vi bussen, og kører til Gammel Estrup herregårdsmuseet. Gl. Estrup, der ligger i skønne omgivelser, i udkanten af Auning, og som er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. Gl. Estrup stammer helt tilbage fra 1300-tallet og var gennem mere end 600 år ejet af én af Danmarks rigeste slægter. I dag er herregården et spændende museum, som på enestående vis fortæller om de danske herregårde og det liv, der blev levet blandt herskab og tjenestefolk. Herefter kører vi mod Fyn, hvor vi spiser aftensmad. Herfra kører vi hjem ad til vor respektive afsætnings steder, hvor vi er først på aften.


I turen Inkluderer. Kørsel i moderne turistbus, Bro, 3 x Overnatning 3 x Aftensmad, 3 x Morgenmad, 1 x Frokost i Re Park, 1 x Indgang & Safaritur i Re Park, 1 x Indgang til Lille Villemose, 1 x Frokost i Lille Villemose, 1 x Udflugt til Ebeltoft, 1 x Indgang til Gammel Estrup, 1 x Aftensmad på hjemtur, 1 x Kaffe i bussen på ud og hjemtur. Dansktalende Guide. Dette udkast er kun et forslag.